This Is A Colored Section Title To Break Up Your Page

Alle Scribbledoo Schrijftips op één rij!

Scribbledoo Schrijftips


Tip 1. Wat jij moet weten over bronvermelding


Heb je ooit een goede speurder gezien, die maar op één bron vertrouwt? Ik denk van niet, want 1 getuige is geen getuige…Voor jouw schrijfopdracht geldt hetzelfde. Docenten willen graag zien dat je zoveel mogelijk, liefst verschillende soorten bronnen (boeken, tijdschriften, kranten, interviews enz.) van verschillende auteurs geraadpleegd hebt voor je stuk.

Lees hier meer -

Tip 2. Hoe kan ik leren leren?


Voor veel studenten geldt tentamen = stress. Reden? Veel stof leren in een korte tijd, niet weten hoe dit moet en faalangst. Wat kun je hiertegen doen? Als het gaat om veel stof in korte tijd leren, dan helpt het om samenvattingen te maken terwijl je studeert.  Hierdoor maak je automatisch al een selectie van de studiestof. Soms geeft de docent al een aanwijzing over wat belangrijke stof is en wat niet, tijdens een hoorcollege of werkgroep.

Lees hier meer -

Tip 3. Hoe begin ik aan een verslag?


Wanneer je een verslag moet schrijven is het altijd moeilijk waar je moet beginnen. Allereerst moet je een goed onderwerp kiezen en daarna ga je aan de slag met de probleemstelling en de inleiding. Omdat wij weten hoe moeilijk dit kan zijn hebben we hier een aantal handige tips.

Lees hier meer -

Tip 4. Spelling check


Volgens recent onderzoek schrijven eerstejaarsstudenten slecht en maken tientallen fouten per A4 (Volkskrant 30 april 2014). Daarom willen wij jullie een spelling check tip geven waarmee jullie in ieder geval een deel van jullie spelfouten kunnen controleren en corrigeren.

Lees hier meer -

Tip 5. Microsoft Word Tips


Als student heb je al weinig tijd en dan krijg je ook nog eens veel schrijfopdrachten. Daarom hebben we hier een aantal tips.

Lees hier meer -

Tip 6. Hoe maak ik een goede planning?


Goed plannen is een combinatie van het goed kunnen schatten van de hoeveelheid tijd die voor taken nodig is en keuzes kunnen maken als je tijd tekort komt. Hier zijn vijf simpele stappen die jou kunnen helpen bij het maken van een goede planning:

Lees hier meer -

Tip 7. Hoe formuleer ik een onderzoeksvraag?


Het onderwerp van de scriptie staat vast. De volgende stap is het formuleren van een onderzoeksvraag. Hoe doe je dit en waar moet je op letten? Hieronder geven wij jou een aantal tips.

Lees hier meer -

Tip 8. Het kiezen van een scriptieonderwerp


Moet jij binnenkort jouw scriptie schrijven? En weet je nog niet wat voor onderwerp je moet kiezen en waar je hierbij nu op moet letten? Dan hebben wij hier een aantal handige tips voor je.

Lees hier meer -

Tip 9. Hoe krijg ik een goede beoordeling van mijn paper of scriptie?


Veel studenten hebben moeite met het schrijven van een paper, laat staan het schrijven van een scriptie. Omdat wij hier al heel wat ervaring in hebben, willen we jullie hierbij wat handige tips geven.

Lees hier meer -

Tip 10. Sla jouw bestanden op bij dropbox


Niets is erger dan bestanden kwijt te raken. Dit kan sneller gebeuren dan je denkt, zo kan de harde schijf het begeven of kan jouw computer gestolen worden. Wil je voorkomen dat hiermee ook jouw bestanden kwijtraken, zorg er dan voor dat je deze veilig online opslaat. Dit doe je door de volgende vijf stappen te nemen,

Lees hier meer -

Tip 11. Literatuuronderzoek


Voor je literatuuronderzoek kun je schriftelijke bronnen op twee manieren vinden, online of in de bibliotheek. Zoek online met bestaande zoekmachines zoals Google Scholar, Scirus, OAlster database, Plos, Eric.Ed, Scicentral, Ojose, DuckduckGo, Bing, WolframAlpha, Yahoo, enz.

Lees hier meer -

Tip 12. Wat is APA-bronvermelding


APA-style bronvermelding is een manier om te verwijzen naar de bronnen die jij gebruikt hebt bij het schrijven van een literatuurverslag, werkstuk of scriptie.

Lees hier meer -