Opties Reference tool

Hier lees je welke opties de Reference tool heeft en wat jij ermee kunt doen.

Wat is de Opties knop?

De knop ‘Opties’ is een knop die je kunt gebruiken om de instellingen van de Reference tool te veranderen. Je kunt hiermee:

  • de taal van de brontype filter aanpassen
  • de taal van de interface aanpassen
  • de weergave van de Reference tool aanpassen
  • auteurs beheren

Hieronder wordt uitgelegd hoe dit precies werkt.

1. Hoe start ik 'Opties'?

Hoe open ik de opties tab van de Reference tool?

Je kunt de opties van de Reference tool zien door te klikken op de knop Referenties Invoegen.

Je ziet dan het dialoogvenster zoals hieronder getoond, met drie tabbladen: referentie invoegen, alle referenties en opties.

Opties
In de opties tab kun je de taal aanpassen van de interface, je kunt kiezen welke informatie je ziet in het eerste tabblad 'Referentie invoegen' en je kunt auteurs beheren.

2. Taal aanpassen

Hoe verander ik de brontype filter taal?

Voordat je referenties gaat invoegen, kies je allereerst de taal waarin je een referentie wilt maken (Engels of Nederlands) in de opties tab.

Hoe verander ik de taal van de interface?

Je kunt de taal van de interface instellen door naar het tabblad Opties te gaan en de gewenste taal bij het kopje 'Weergave' te kiezen. Je kunt kiezen tussen Nederlands en Engels.

3. Weergave van de Reference tool aanpassen

Hoe kan ik de weergave van het eerste tabblad aanpassen?

Je kunt hier ook instellen welke informatie je ziet in het eerste tabblad 'Referentie invoegen'. Ga hiervoor naar het tabblad Opties en zet bij het kopje Weergave een vinkje bij de informatie die jij nodig vindt. Of haal een vinkje weg. Het gaat hierbij om de onderstaande drie velden (rood gearceerd):

Hoe kan ik een voorbeeld van invoer aanzetten?

'Geef voorbeeld van invoer weer als in velden'  zorgt ervoor dat je al dan niet een voorbeeld ziet in de velden die je moet invullen (zie links hieronder):

3. Auteurs beheren

Hoe kan ik auteurs beheren?

Je kunt  auteurs beheren. Dit doe je door in het tabblad Opties naar het blokje Beheer auteurs te gaan. Selecteer een auteur om de auteur te verwijderen of te bewerken. Ook kun je alles wissen.