Planning tips

Vijf simpele stappen voor een goede planning

Goed plannen is een combinatie van het goed kunnen schatten van de hoeveelheid tijd die voor taken nodig is en keuzes kunnen maken als je tijd tekort komt. Hier zijn vijf simpele stappen die jou kunnen helpen bij het maken van een goede planning:

Stap 1: maak een wekelijks studieschema met een overzicht van de taken voor komende week. Schrijf je studieplanning altijd duidelijk op papier,  zet het in je agenda, of hang het op in je kamer.

Stap 2: wat zet je in jouw studieplanning? Meestal staan er een aantal studietaken in de planning, zoals college voorbereiden, werkgroep voorbereiden, zelfstudie etc. Het gaat erom dat je de eisen van de verschillende studietaken in kaart brengt. Maak tijdsblokken voor verschillende taken (schrijfopdrachten, presentaties, toetsen, enz.)

Stap 3: bepaal de prioriteit van elke taak (urgent, kan later, hoeft niet, etc.). Door de tijd goed in te delen voorkom je dat je studie en vrije tijd door elkaar gaan lopen. Ook vrije tijd kun je plannen!

Stap 4: begin met vakken die je minder leuk vindt (en plan hier extra tijd voor in)

Stap 5: herzie de planning regelmatig en pas deze aan.

Met deze vijf simpele stappen kom je al een heel eind.

TIP!

Zorg ervoor dat je alle stof die je wekelijks moet lezen ook daadwerkelijk leest en hier een samenvatting van maakt. Het is handig om dan de samenvatting van de stof van de week ervoor even te herhalen.  Je moet ervoor zorgen dat je de week voor het tentamen, geen nieuwe stof meer hoeft te lezen. Dit voorkomt je heel wat stress vlak voor het tentamen.  Zorg dat er geen achterstand ontstaat, want iedereen weet, van uitstel komt afstel!

Kijk hier voor meer tips.

Share Button

Leave A Response

* Denotes Required Field