Tip: sla jouw bestanden op bij dropbox

Dropbox: Hoe werkt het?

Niets is erger dan bestanden kwijt te raken. Dit kan sneller gebeuren dan je denkt, zo kan de harde schijf het begeven of kan jouw computer gestolen worden. Wil je voorkomen dat hiermee ook jouw bestanden kwijtraken, zorg er dan voor dat je deze veilig online opslaat. Dit doe je door de volgende vijf stappen te nemen:
Stap 1: Maak gratis een Dropbox-account aan bij www.dropbox.com. Na de installatie van Dropbox is er een folder op je harde schijf genaamd “Dropbox”.
Stap 2: Maak in de Dropbox-folder een subfolder aan met bijvoorbeeld de naam: Wordbestanden. Je kunt voor alle soorten bestanden een folder aanmaken, foto’s, video’s, pdf’s etc. Let er wel op dat wanneer je dropbox gebruikt, je maximaal 2 GB kunt opslaan. Wil je meer opslaan, dan moet je betalen.
Stap 3: Om bijvoorbeeld Word-bestanden automatisch op te slaan in dropbox, doe je het volgende. Open Microsoft Word, ga naar Bestand (File), klik op Opties (Options) en daarna op Opslaan (Save). Je ziet hier in welke map Microsoft Word jouw bestanden automatisch opslaat (Default File location).
Stap 4: Pas deze standaardlocatie aan door te klikken op Bladeren (Browse) en de map met de Dropbox-folder te selecteren. Hierdoor zal Word nu standaard jouw bestanden opslaan in de Dropbox-folder
Stap 5: Pas in hetzelfde Opties-scherm het aantal minuten voor het automatisch opslaan van jouw bestanden aan. Stel de standaardinstelling bijvoorbeeld op 3 minuten. Zodra je in Word een bestand hebt opgeslagen zal Dropbox automatisch een kopie maken “in the Cloud”. Uiteraard kun je ook voor alle typen bestanden (pdf’, mp3, jpg etc.) subfolders maken in een Dropbox-folder en daar heb je dan ook automatisch backups van. Een ander voordeel van Dropbox is dat als je een bestand nodig hebt en niet je computer bij je hebt, het toch kunt vinden door in te loggen op Dropbox. Handig voor kopieën van paspoorten, verzekeringspapieren en dergelijke.

Tip!

Je kunt dropbox ook installeren op jouw mobiele telefoon, zodat er automatisch een back-up wordt gemaakt van al jouw foto’s en video’s.
Zo raak jij jouw bestanden niet meer kwijt!

Share Button

Leave A Response

* Denotes Required Field